Mal på sten i sommerhus

Mal på sten med børnene i sommerhus

Leder du efter en god kreativ aktivitet, som du kan lave med børnene, når I er i sommerhus? At male på sten er en hyggelig aktivitet, som I kan lave både udendørs og indendørs.

Zendoodle sten med tekst

Sten til minde om sommerhustur ved Hostrup Strand.

Stenmaling er en af de sjove aktiviteter for børnefamilier, som er oplagt at lave hvis I holder ferie i sommerhus. Hvad enten det er i sommerferien, efterårsferien, vinterferien eller på et andet tidspunkt. Det er en kreativ aktivitet for både børn og voksne, hvor I kan have det sjovt, have god kvalitetstid sammen og få udfoldet jeres kreativitet.

Kreative sommerferieaktiviteter for børn

Sommerferien byder typisk på en masse fritid, hvor børnene skal aktiveres. Her er masser af tid til leg, hygge og samvær. Kreative sommerferieaktiviteter kan være gode at have med i bagagen, hvis den danske sommer viser sig fra sin mere ustabile side.

Medbring et sæt stentuscher og noget hobbymaling på sommerhusturen, så kan I være kreative med maling på sten. I kan male på sten både indendørs, hvis det regner, eller udendørs på sommerhusterrassen på en dejlig varm sommerdag, hvor der er behov for lidt afslapning i skyggen.

Det gode ved stenmaling er, at det er noget man kan gå til og fra, og er noget man nemt kan finde frem og komme i gang med.

Hvad skal du bruge for at male på sten ved sommerhuset?

Pikachu fra Pokémon malet på sten

Pikachu (Pokémon) malet på sten

Alt I skal bruge er noget hobbymaling, pensler, et underlag og sten. Eller også bare stentuscher. Stentuscher er nemme at arbejde med, selv for små børn ned til 3-6 år. Stentuscher er gode til små hænder, og giver normalt lige knapt så meget griseri, og maling de forkerte steder, som hobbymaling med pensler kan gøre det.

Er I i sommerhus ved havet, er der ofte let adgang til gode sten, som I kan bruge til at male på. Ved stranden kan I finde både små og store sten, som I kan bruge til jeres kreative udfoldelser.

En gammel avis eller den lokale turistavis, kan fungere som et glimrende underlag, så I ikke får maling på bordet, når I maler på sten i sommerhuset.

Overvej også at tage en flaske lak med, så I kan lakere stenene når I har malet dem færdige. Så får de ekstra shine, og farverne træder tydeligt frem. Og hvis det er en lak til udendørs brug, kan stenene holde meget længere udenfor, når de udsættes for vind og vejr.

Skal stenene pynte i en vindueskarm indendørs, er det lige knapt så nødvendigt med lak til sidst.

Kreative idéer til børn

Her på websitet har vi samlet en række idéer, du kan bruge som inspiration, når I skal male på sten. Her finder du kreative idéer til stenmaling for både børn og voksne.

Tag et kig på vores inspiration til at male på sten, og sortér på de forskellige kategorier. “For børn” indeholder forslag, som er specielt velegnede til børn. Her er blandt andet dyremotiver og kendte figurer fra børnefilm og -serier.

Er dine børn vilde med et bestemt slags dyr, er det altid sjovt at tegne den slags dyr på sten. Går barnet op i Pokémon, skal man måske prøve at male Pikachu, Charmander, Charizard og hvad de nu ellers hedder. Find evt. motiver I kan male efter på Google, hvis I ikke helt kan huske hvordan de ser ud.

Vi har også idéer med Among Us, Minions, Timmy fra Frode Får og mange flere.

Find selv på jeres egne motiver, eller søg yderligere inspiration på nettet.

Malede sten til kryds og bolle

Hjemmelavet kryds og bolle med udsigt til Limfjorden.

Lav små spil med malede sten

I kan også male sten, som skal bruges til små spil, som I kan spille ved sommerhuset. Der er det helt klassiske Kryds og Bolle. Her skal I male 2 x 3 mindre sten, som I kan bruge til at spille.

Alle kan eventuelt lave deres egne 3 sten, men deres helt unikke motiver. Lav 3 nogenlunde ens figurer på stenene, så er I klar til at spille.

Spillepladen kan være et stykke papir med tegnede streger. Eller I kan finde nogle grene og lægge på græsset eller fliserne. I kan også tage stenene med til stranden, og bruge græsstrå til at lave spillepladen.

Stenmaling er også en glimrende aktivitet på shelterturen.