Planteskilte malet på sten

Lav selv planteskilte med sten til køkkenhaven

Planteskilte er gode i køkkenhaven, og hjælper med at huske dig på, hvad der er plantet hvor. Og hvad er hyggeligere, end at lave dem selv? Med sten og en stentusch, kan du nemt lave flotte planteskilte selv.

Det skal du bruge:

  • Sten
  • Stentuscher
  • Akryllak

Find materialer her »

Hvilken række var det nu radiserne stod i? Og hvad med spinaten? Med hjemmelavede planteskilte, kan du nemt holde styr på, hvad der er blevet plantet hvor.

Planteskilte kan laves af mange materialer, du kan bruge købte plastikskilte, træskilte og metalskilte. Og så kan du lave dine egne unikke og personlige haveskilte med sten.

Ved at male på sten med stenmaling eller stentuscher, kan du skrive navnene på dine afgrøder, og måske lave en lille fin tegning til. Så får du et super flot planteskilt, som pynter i enhver køkkenhave.

Nemme hjemmelavede planteskilte

Planteskilte med sten er supernemme at lave. Du skal bare bruge nogle velegnede sten og så stentuscher.

Så kan du vælge at dekorere dine DIY planteskilte som du vil. Du kan nøjes med at skrive navnet på afgrøden, måske varianten, eller du kan kombinere med en flot tegning af planten på stenen.

Når du har malet dine plantesten færdige, skal du give skiltene en gang lak. Ellers har malingen begrænset holdbarhed, når det udsættes for regn, vind og vejr i haven. Giv dine planteskilte nogle lag med en akrylmaling, som er beregnet til udendørs brug. Så holder de markant længere ude i køkkenhaven.

Planteskilt med malet radise i køkkenhave

Planteskilt med stenmaling af gulerod

Planteskilt med stenmaling af radise