Malede gravsten til kæledyr

Mal gravsten til kæledyret

Stenmaling kan bruges til at male flotte gravsten til et afdødt kæledyr. Det kan involvere børnene, og hjælpe med gennem en sorgproces over den tabte ven.

Det skal du bruge:

  • Sten
  • Et underlag til at male på
  • Stentusser eller hobbymaling
  • Diverse pensler, hvis du bruger maling
  • Akryllak til udendørs brug

Find materialer her »

Gravsten kan bruges til både mennesker og dyr. Til dyr er det oftest ikke store fine gravsten som på en kirkegård, men mere små sten, som du kan placere på kæledyrets grav hjemme i haven.

Og dem kan du sagtens male selv. Og gerne sammen med dine børn. Det kan være en god måde at mindes det afdøde kæledyr på, og kan hjælpe med sorgprocessen. Det kan være voldsomt for mindre børn at miste et nært kæledyr. Ved at male gravsten selv, kan det give et fint farvel til kæledyret.

Og gravstenen kan være for både store dyr som heste og hunde, eller mindre dyr som katte, hamster, kanin eller måske en fugl.

Find selv fine sten til gravsten

Start med at finde nogle fine sten, som har en passende størrelse til at du som en gravsten. Der skal være plads til en tegning eller en lille tekst.

Stranden er et godt sted at finde sten, og har du børn, vil de garanteret også gerne finde deres helt egne perfekte sten til kæledyret.

Tag stenene med hjem og lav lige det I har lyst til. Det må gerne komme lige fra hjertet, når det er en gravsten til kæledyr, det drejer sig om.

I kan tegne kæledyret på stenen, lave hjerter, skrive datoer og kæledyrets navn, lige som på en rigtig gravsten.

Sørg for at lakere gravstenene

Når I er færdige med at male og tegne på gravstenene, skal de tørre, og herefter have en gang lak. Ellers vil malingen hurtigt forsvinde, når stenene ligger udendørs.

Med 3-4 lag akryllak til udendørs brug, er I sikret et resultat der holder i årevis.

Billedet herunder er fra sidste år, da vores 18-årige gamle kat ikke kunne mere. De lakerede gravsten ser ud, som den dag de blev malet færdige.

Malede gravsten til kæledyr

Malede gravsten til minde om katten Felis

Gravsten til kat

Gravsten til minde om vores kat Colombo.

Malet gravsten til kat

Gravsten til kat malet med stenmaling

Gravsten til kat

Gravsten til afdød kat